Wateroverlast deel I

Gepubliceerd op 17 juli 2021 om 13:39

Goedemorgen lieve volgers!

Eerst en vooral willen we jullie allemaal bedanken voor de massale lieve steun berichtjes die we kregen en eveneens voor de vele aanbiedingen voor hulp indien we die nodig hadden! Het deed ons enorm deugt om te zien dat er op zulke momenten toch nog een groot gevoel voor solidariteit is!

Een kleine update van onze afgelopen 2 dagen..

Donderdag begon het met een oproep van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg voor de hulp bij een evacuatie van 13 paarden. Uiteindelijk bij aankomst bleek het gelukkig toch niet nodig en konden we terug huiswaarts rijden..

We hebben ons aangeboden voor hulp te bieden met het aanleveren van zandzakken.. De stadsdiensten waren druk bezig en leverden op een centraal punt waar inwoners zandzakken konden oppikken. Wij konden een pallet zandzakken inladen en kregen van waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch enkele cruciale locaties door om zandzakken te leveren. Waarvoor onze dank voor het vertrouwen!

Ook konden we een 2de lading van enkele zandzakjes brengen naar het LAGO Sint-Truiden Bloesembad zodat enkele van hun nooduitgangen konden gespaard blijven moest de cicindria buiten haar oevers treden..

Tegelijk bleven ook onze gewone taken doorlopen.. Zo kregen we een oproep van Brandweer Leuven voor een ree die vast zat in een poort in #rotselaar .. En bij #Bosch Tienen werd een torenvalk opgehaald die op de parking lag uit te regenen..

Eindelijk konden we rond 20u een lekker frietjes gaan uithalen bij Frituur Veemarkt Sint-Truiden! Hier willen we ook nog even iedereen bedanken voor wie een centje in de spaarpot stak

Gisteren morgen alweer alle hens aan dek.. We kregen een telefoontje met de vraag of we 3 ezels konden helpen evacueren in Hoepertingen.. We trotseerden met enkele vrijwilligers het koude water en brachten de 3 in veiligheid! En ze waren ons duidelijk heel dankbaar!

Wat later ging het richting Wimmertingen.. Daar zat een halfwas ree vast op een bergje takken wat nog droog stond in een ondergelopen bosstukje achter een tuin. Deze kleine vriend was al sterk en levendig genoeg om goed zijn plan te trekken want hij was ons duidelijk te snel af! Aangezien her en der nog wat droge plekken waren gingen we het dier niet verder opjagen. Maar de bewoonster ging het in het oog houden

Van daaruit ging het wat later richting Zoutleeuw.. We kregen enkele telefoons binnen ivm een hond die achtergebleven was bij het evacueren van de bewoonster. In samenspraak met de Politie Getevallei en Hulpverleningszone Oost mochten we het pand betreden. Helaas wou de oudere dame niet weten van een evacuatie en wou ze zelfs bij haar hond blijven. De hond zat wel droog en had eten en drinken. Dus werd beslist hem te laten zitten aangezien het waterpeil toch stilaan zakte..

Uiteindelijk werden we in de late uurtjes nog opgeroepen voor een evacuatie van 4 schapen in #geetbets .. Bij aankomst bleek het net opgelost te zijn. Er was vooral angst dat ze in de kolkende beek terecht kwamen als ze opgejaagd gingen worden. Maar opeens liepen ze zichzelf vast in een hoek en konden ze net voor onze aankomst veiliggesteld worden

We willen ook nog even Stef's Petcare bedanken voor zijn hulp tijdens deze zware dagen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.