Damherten in Borgloon

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 13:27

Eind goed... Al goed...

Zo dacht gisteren ook de eigenaar van 2 damherten die al maanden lang aan het rondzwerven waren in de velden rond Voort (Borgloon)..

Zo kwam er gisteren in de voormiddag een telefoon binnen van de Politiezone kanton Borgloon dat er 2 damherten in een tuin zaten.. 1 damhert is al geen pretje om te vangen.. Laat staan 2 in een kleine stadtuin..

De damherten kwamen vanuit het centrum van Borgloon gelopen richting de drukke Sint-Truidersteenweg.. Gelukkig kon een oplettende dame en buurtbewoonster ze een doodlopende straat in jagen en liepen ze zo een tuintje in.. De politie hield ze in de gaten tot we aankwamen. De 2 struise hindes stonden rustig in de tuin wat rond te kijken.. Helaas een onbegonnen zaak voor 3 man.. Gelukkig konden we rekenen op de hulp van 4 brandweermannen van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg post Borgloon

In de tuin konden we 1 damhert in ons net jagen en veilig inladen.. Maar het 2de had er geen zin in.. Dus besliste ze maar om over de betonnen schutting van 1m80 te springen en een rondje in een aanliggende weide te maken.. Door de snelle reactie van iedereen om het net in de pakken en het damhert verderop de weg te versperren en terug te jagen konden we ze weer insluiten en ook veilig vangen en inladen!

Beiden waren geoormerkt en zo konden we de eigenaar achterhalen dankzij wat opzoekwerk van de politie ploeg ter plaatse

We brachten ze naar huis en huppelen nu weer gezellig in hun eigen weide rond