Exotische gast

Gepubliceerd op 26 oktober 2019 om 16:56

We kregen nog namiddag te maken met een exotische gast.. 🦎🦎

We kregen een berichtje via onze Facebook pagina dat er een leguaan gespot was in een maïsveld achter de volkstuintjes van de Fabrieksstraat in St-Truiden. We gingen meteen ter plaatse om te zoeken want de spotmelding was 45min ervoor geweest.

Ter plaatse ging onze telefoon.. Het dierenasiel belde ons met de melding dat een mevrouw een leguaan gevonden had in het gras tussen de velden. We hadden de mevrouw al in zicht en inderdaad.. Daar lag onze groene vriend onderkoeld in het gras.

 

Natuurlijk hoort een leguaan hier niet thuis in het wild, maar is zeker een geliefd ‘huisdier’ voor beginnende reptielen houders. Maar met de nieuwe wetgeving staat de Groene Leguaan (Iguana iguana) niet meer op de positieflijst. Dit is een lijst die bepaald welke dieren je wel en niet mag houden. Staan ze wel op de lijst dan mogen ze als huisdier gehouden worden ,zo niet dan mag je ze natuurlijk niet houden!

 

Jammer genoeg was onze groene vriend zo onderkoeld dat we zelfs niet de tijd kregen om hem over te brengen naar een opvangcentrum. Na 40 minuten was hij helaas al overleden.