Reeën en roofvogels

Gepubliceerd op 12 augustus 2021 om 13:51

Reeën en roofvogels...

De laatste dagen zijn we vooral bezig met aangereden reeën en verzwakte of gekwetste uilen! Afgelopen 4 dagen moest we elke nacht wel 2x uitrijden voor een aangereden ree..

De Brandweer Leuven belde ons voor een aangereden ree in #leefdaal , op weg naar de kazerne kwamen ze de ree tegen in het midden van de weg. We vertrokken meteen om de ree op te halen terwijl de brandweermannen de situatie onder controle hielden..

In Kerkom bij Sint-Truiden werd ook een ree aangereden. Helaas was hier de hulp te laat en werd het een opruiming van het kadaver..

In #sinttruiden kregen we ook 2 meldingen binnen van kadavers van een ree. Ook deze werden opgeruimd tijdens de nachtelijke uren..

Uit Diest kwam dan weer een oproep binnen van de Politie Demerdal die een zwaar verzwakte ree hadden aangetroffen.. Helaas was ook dit dier al overleden voor onze aankomst. De bok was graad mager dus vermoedelijk zal hij ziek geweest en zo aan zijn eind gekomen zijn..

Dan kwam er nog een oproep binnen uit Bierbeek en 10min later uit Boutersem van een aangereden ree.. Deze werden beiden richting Natuurhulpcentrum gebracht voor verzorging..

Dan gaan we over naar de roofvogels..

Er werd een bosuil opgehaald die aangereden werd. Deze werd ook naar het Natuurhulpcentrum gebracht samen met een sperwer die een smak tegen een raam gemaakt had en niet recupereerde na enkele uurtjes in de donker..

En ten slotte reden we voor een heel bijzondere gast naar Rotselaar.. We kregen een melding van een gekwetste Oehoe op het industrie terrein! De kans op een oehoe leek ons klein.. Tot we de foto doorgestuurd kregen en deze wel degelijk bevestigde dat het om de grootste uilensoort van België ging! Met toch een beetje stress zetten we onze rit verder.. Elke uil kan klauwen en bijten.. Maar de klauwen en de kracht van de oehoe is een heel ander verhaal! Hij bleek een wonde/breuk te hebben aan de vleugel en kon dus niet meer vliegen. Hij ging meteen richting Natuurhulpcentrum voor verdere verzorging! Dit was onze eerste oehoe in bijna 2 jaar.. Een bijzondere gast dus ook ineens!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.