Kleine update..

Gepubliceerd op 6 december 2020 om 13:10

Hier zijn we weer met een kleine update..

Momenteel is de 'winterstilte' aangebroken.. Het weer is behoorlijk zacht dus echte koude slachtoffers zijn er nog niet.. Maar hier en daar komt toch nog wel eens een dier in nood..

Zo kregen we gisteren een telefoontje van de park verantwoordelijke van het  Domaine Provincial de Hélécine & Château d'Hélécine dat er een ree in de gracht rond het kasteel gesukkeld was. Bij aankomst bleek er inderdaad 3-4m lager een ree in paniek rond te lopen. Na een overleg werd beslist toch de brandweer erbij te roepen omdat er een ladder nodig was, en wat extra mankracht om te ree naar boven te heffen eens we ze hadden. De brandweer was zeer snel ter plaatsen, de uitleg snel gedaan en dus begonnen we eraan. Op wel geteld 4m17sec (dankzij een filmpje dat iemand maakte) was de ree gevangen, uit de gracht gehaald en in de reekist gestoken Gelukkig was ze niet gekwetst en werd ze tegenover in het bos achter het verblijf van de lieve baronesse weer vrijgelaten

 

Er werd deze week ook nog een grootoor vleermuis opgehaald. Voor het vertrek richting opvangcentrum nog even checken of ze ok was.. Maar besloot dat de gevangschap genoeg geweest was en vloog gewoon gezellig weg..

En uiteindelijk een kerkuil met meer levens dan een kat.. Of gewoon ontzettend veel geluk?! Bij een snoei opdracht in Wezeren zet de aannemer zijn kettingzaag in een boom. En plots ziet hij een hoop pluimen voorbijkomen met het zaagsel.. Hij stopt meteen en gaat op onderzoekt uit en verwacht natuurlijk het ergste.. Blijkt dat de kerkuil enkel de pluimen van zijn vleugel geraakt zijn en voor de rest geen schrammetje heeft.. Over geluk gesproken?! Hij zal nu ongeveer een jaartje in het Natuurhulpcentrum moeten revalideren tot de pluimen volledig weer in orde zijn naar de volgende rui voor hij weer de natuur in kan.