Zwarte zwaan in nood...

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 11:43

Er kwam een telefoontje binnen van een wandelaar die van het mooie weer aan het genieten was op het domein van het kasteel van Hélécine..

Hij melde ons dat er één van de twee zwarte zwanen in de moeilijkheden zat omdat ze visdraad rond haar vleugel had zitten. We verwittigden meteen de parkwachter en maakten ons klaar om te vertrekken. Bijna ter plaatse belde de parkwachter dat ze de zwaan hadden kunnen vangen, de visdraad verwijderd was, maar de vleugel bleek volledig in het water te hangen nadat ze ze weer los gelaten hadden.. Dus konden we helemaal opnieuw beginnen met de vangactie. Deze keer ging ze niet meer zo makkelijk aangezien ze de bui al voelde hangen. 

 

Na 3u konden we beide zwanen vangen om over te brengen naar het Natuurhulpcentrum. Waarom beide zwanen als er maar 1 gekwetst was zal u denken? Nu zwanen zijn koppels en blijven voor het leven samen. De kans was groot als we het vrouwtje wegvingen dat het mannetje uiteindelijk zou vertrekken omdat hij eenzaam zou zijn. Of hij zou gewoon zo treuren dat hij niet meer gaat eten en uiteindelijk zou sterven. Dus beslisten we ze beiden mee te nemen. 

Ondertussen doet het vrouwtje het al een heel stuk beter en is haar vleugel weer bijna de oude. Ze zullen dan ook binnenkort weer morgen vrijgelaten worden op hun vertrouwde plekje!