Inbeslagname reptielen

Gepubliceerd op 31 juli 2020 om 10:54

Woensdag voormiddag kwam er een, toch wel speciale, oproep binnen van de Politiezone Getevallei..

Een wijkagent die een controle uitvoerde in een woning in het centrum van Tienen kwam toevallig uit op een gruwelijke scène.. Verwaarlozing was hier een understatement!

26 verwaarloosde dieren werden er gevonden waarvan jammer genoeg 14 het niet overleefden. Gelukkig konden er 12 dieren nog levend geëvacueerd worden zodat ze niet langer moesten afzien in deze omstandigheden.

Maar wat maakt deze oproep nu zo speciaal?!Het ging over spinnen, schorpioenen, slangen,... Waaronder zelfs enkele giftige soorten! We haalden er onder andere een Tokeh, Griekse landschildpad en een chinchilla weg.. Maar ook een Mexicaanse roodknie en een krulhaar vogelspin en een diadeemslang. Tussen de dode dieren zaten zelfs 2 zeer giftige schorpioenen!

De 12 levende konden we veilig overbrengen naar het Natuurhulpcentrum voor verdere verzorging en opvolging. Maar ook de overleden dieren gingen mee om een juiste identificatie van de soort te kunnen doen.

Kan je deze soorten zomaar houden? Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen als de soortnamen bekend zijn. Daar kunnen we nog geen uitspraak over doen..