Gekke kip

Gepubliceerd op 6 september 2023 om 08:52

Gekke kip..

Gisteren gingen we op vraag van de lokale politie BRT richting Rotselaar..

Daar werd een nandoe gespot in een maïsveld. Gelukkig was het veld wel hoog omheind! Enkel op 2 plaatsen was er een opening in de draad zodat mensen van het naastgelegen sport terrein toch toegang hadden tot het veld. Vermoedelijk is de nandoe ook via die manier binnen geraakt maar niet meer buiten. Voor ons een geluk natuurlijk!

De vangst gij al bij al redelijk makkelijk. Het dier was duidelijk mensen gewoon en was niet onder de indruk van onze aanwezigheid..

We konden hem in een hoek drijven die we afgespannen hadden met ons net en konden hem zo snel en veilig vangen. En dan praten we over veilig voor onszelf natuurlijk! De nandoe is dan wel de kleinste soort van de struisvogels die we hier regelmatig in gevangenschap tegen komen. Maar met hun poten kunnen ze stevige trappen uitdelen en de nagels kunnen lelijke wonden veroorzaken.. En dat mochten we ik het vereden al aan de lijven ondervinden..

Ken jij of ben jij de eigenaar van deze nandoe die regio Provinciebaan in Rotselaar gevonden werd? Dan kan u altijd contact opnemen met ons!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.