Mechelaars....

Gepubliceerd op 23 augustus 2023 om 08:43

Mechelaars...

Zondagnamiddag kregen we een dringende oproep van de Lokale politie Voer en Dijle voor het vangen van een ontsnapte agressieve Mechelaar.. Deze had 2 fietsers gebeter en viel de agenten en hun wagen aan..We snelden natuurlijk ter plaatse en meteen werd duidelijk dat het geen makkelijke klus ging zijn. De hond kwam wel degelijk meteen in de aanval onze richting uit.. Natuurlijk kan je me je stem veel doen! 'Overbluffend' konden we er toch voor zorgen dat de agressieve dame afstand hield!Uiteindelijk bleef we afstand nemen en moesten we haar volgen tot op 'haar terrein'. Daar zaten nog 2 andere Mechelaars gelukkig opgesloten in hun ren. Want deze waren volgens de agenten nog veel agressiever Aangezien we nu haar zone in kwamen werd ze natuurlijk een stukje stoerder.. Er kwamen verschillende aanvallen waarvan er 3 heel nauw staken en we de wind van de tanden langs ons been voelde blazen.. Maar ze bleef maar rond de garagebox draaien.. Nuja als ze daarin zou gaan was het vangen een stuke makkelijker.. Dus de deur een beetje open en ja hoor.. Nog geen 5seconden later zat ze in de garagebox! Maaaaaaar... Verrassing... Daar vonden we 3 pups..In erbarmelijke omstandigheden.. Enkele minuten later vonden we net buiten de box nog 7 pups.. In totaal dus maar liefst 10 pups! Vermoedelijk heeft ze pups via een kapot raam willen buiten dragen en kon ze op een bepaald moment niet meer binnen en reageerde ze daarom zeer beschermend over de omgeving! De moeder en pups werden in beslag genomen!

Maandag kregen we weer telefoon van de politiezone Voer en Dijle samen de dienst dierenwelzijn.. Ze gingen de 2 andere Mechelaars ook in beslagnemen. Gezien de gevaarlijke situatie werd onze bijstand gevraagd om hen te vangen en te vervoeren. 1 van de 2 was zeer braaf maar angstig en kon makkelijk met een lijband naar de wagen gebracht worden.. De 2de en meest agressieve, die ook al verschillende bijtincidenten op zijn naam had staan, was een ander paar mouwen.. Na 30min vertrouwen winnen konden we hem toch een lijband aandoen maar last minute besloot hij toch om duidelijk te maken dat hij eigenlijk niet akkoord was.. Voor onze eigen veiligheid werd dan ook de vangstok gebruikt om alles veilig te laten verlopen..Daarnaast werden er ook nog 13 kippen weggehaald op hetzelfde adres

Alle dieren werden veilig ondergebracht in de De Zorghoeve VZW en krijgen de nodige liefde en zorgen!

De honden waren in de zorghoeve al veel rustig en minder agressief. Ze zijn uit hun 'vast stramien' gehaald en dit kan al heel veel oplossen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.